Бившият президент на САЩ и фаворит на републиканците за номинация Доналд

...
Бившият президент на САЩ и фаворит на републиканците за номинация Доналд
Коментари Харесай

Тръмп взе и щата Мисури

Бившият президент на Съединени американски щати и любимец на републиканците за номинация Доналд Тръмп завоюва партийните събрания в щата Мисури, оповестява АП.

Така той се приближава все по-близо до формалната си победа.

Щатът Айдахо също организира гласоподаване в събота. Резултатите се чакат по-късно в събота.

Уточнява се, че в тези щати се провеждат събрания, а не първоначални избори. Те лимитират изборната интензивност, като изискват участниците да пристигнат в несъмнено време и нормално да останат за избран интервал.

Спецификата им варира в другите щати, но те нормално включват чуване на речи и по-късно гласоподаване, добавя Българска телеграфна агенция. 

Припоммняме, че Тръмп завоюва всички сходни избори за номиниране на републиканците от началото на годината. Той ще се изправи против единствения си сериозен останал противник, някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли на 5 март, който е прочут като Супер вторник.

Загубата в събота беше още една индикация, че Хейли има намаляващи шансове да завоюва номинацията.

Осем от всеки 10 гласоподаватели в седем  " колебаещи се " щата считат, че актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън е прекомерно остарял, с цел да бъде избран отново на поста. Това излиза наяве от изследване, извършено от Morning Consult по поръчка на Bloomberg.

От 12 до 20 февруари социолозите са интервюирали 4 955 избиратели от Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин.

Допитването се организира, откакто на 8 февруари специфичният прокурор Робърт Хър разгласява отчет, в който се проверяват нарушаванията на Байдън при съхраняването на класифицирани документи. В отчета Хър означи напредналата възраст на президента и слабата му памет.

Дори измежду тези, които поддържат кандидатурата на Байдън и възнамеряват да гласоподават за него на президентските избори през ноември, ако Байдън е един от претендентите, 70 % обявиха, че Байдън е " прекомерно остарял ".

Същевременно по-малко от половината от интервюираните са декларирали, че възрастта на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е единствено с четири години по-млад от Байдън, е притеснителна за тях.В същото време близо 60 % от интервюираните считат Тръмп за " рисков ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР